Šajā nedēļas nogalē, kas pagāja veicot dažādus sīk-darbiņus, paspēja iespraukties mana “ņemšanās pa virtuvi” vājība. Par godu nekam īpašam tapa divas jau labu laiciņu negatavotas saldumu receptes.

Ātrā biezpiena kūka

Ātrā biezpiena kūka

Ātrā biezpiena kūka

Recepte ir ļoti vienkārša, pagatavošana aizņem dažas minūtes un ēdiens jau ēdams pēc nepilnas pusstundas. Dara to tā:

Ņem 2 paciņas biezpiena, sajauc ar krējumu (apm. 200 g), piejauc klāt saujiņu rozīnes un 6-8 sagrieztas marmelādes. Pēc garšas pievieno klāt cukuru (2-3 ēdamkarotes). Ņem 1 paciņu Selgas cepumu (parastos) un kārto uz līdzena trauka kārtam cepumus un biezpiena masu. Liek uz brīdi ledusskapī un ļauj biezpienam sasūkties, lai cepumu kārtas kļūtu mīkstas.

Tā kā šoreiz man pa rokai gadījās visai mazs trauks, nācās “būvēt” kūku visai augstu – 4 kārtas cepumu un 4 kārtas biezpiena. Citām reizēm esmu veidojusi arī tikai 2 kārtas cepumu un 1 biezu kārtu biezpiena pa vidu. Visādos veidos ir garšīgi. Pamēģini!

Auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi (pirms cepšanas)

Auzu pārslu cepumi (pirms cepšanas)

Auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi

Šīs jaukās auzu pārslu uzkodas ir lieliskas ar to, ka ir diezgan veselīgas, jo sastāv gandrīz tikai no auzu pārslām. Gatavo šādi:

230 gramus auzu pārslu (apm. 2,5 glāzes) apcep pannā (bez eļļas, lūdzu) kamēr kļūst zeltainas un sāk nedaudz smaržot pēc riekstiem. Tikmēr lielā bļodā sajauc kopā (šādā pat secībā): 2 olas, 70-100 gr cukura, šķipsniņu sāls, 2 saujas rozīnes, 130 gr gandrīz izkausēta sviesta (es liku uz 30 sekundēm mikroviļņu krāsnī), apceptās auzu pārslas, 1 glāzi notīrītas saulespuķu sēkliņas (var arī sasmalcinātus riekstus pēc patikas) un beigās – 50 gramus miltu (2 ēdamkarotes ar kaudzi). Visu samaisītu kārto uz pannas glītās (cik nu izdodas) kaudzītēs un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 20 minūtes. No porcijas sanāk apm. 3 plātis.

Labāk ēst atdzisušus, lai neapdedzina mēli🙂

Labprāt padalīšos ar dažādām saldumu receptēm arī turpmāk. Bet varbūt arī Tev ir kāds īpaši “mīļš” saldēdiens? Pastāsti komentāros!